If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Идеално, тъкмо е лесно за направа дори без по-специализирана техника, пък и за предните дори нови след време ще се разтракат отново, предвид че дизайна не е променян от самото начало
1.откъде точно е достъпът за сваляне на водачите на шофьорската врата - прочетох че е някъде зад ръчната за отваряне на предния капак, но сваля ли се кори около/зад тази ръчка и изобщо къде се бърка зад тази ръчка за да се извади водача?
2. От друга страна сваля ли се кората на врата на шофьора или не!
Благодаря.
Кората под бушоните, после с малко напипване ще го намериш, вади се малко трудничко докато напипаш ъгъла под който да се извади. На предните врати няма нужда да се свалят корите. Ако някой е намерил по лесен начин да споделя. Успех с ремонта !
Нищо не се сваля. До ръчката за предния капак, вляво, има отвор, през него с малко кълчене механизма излиза. Обърни внимание в какво положение излиза, за да го пъхнеш после по същия начин.
За разглобяването-пластините, които виждаш трябва да ги избуташ с натискане и плъзване навън... С ръба на яка отверка натискаш и избутваш, отдолу има пружина-внимателно.
За другата врата се сваля мокетното парче, което пречи, има същия отвор като на другата врата.
Дано нямаш само елипса на отворите, защото след време пак ще се разпукат...аз затова нови бутала, нови отвори... А пък накрая без никакви изработки на нищо, само по едно каналче на старите бутала и всичко спи.... Предна дясна врата ми е така и по нищо не отстъпва на останалите с новите буталца
Дано нямаш само елипса на отворите, защото след време пак ще се разпукат...аз затова нови бутала, нови отвори... А пък накрая без никакви изработки на нищо, само по едно каналче на старите бутала и всичко спи.... Предна дясна врата ми е така и по нищо не отстъпва на останалите с новите буталца
Да..понеже буталцето в задния край не е плътно, в отвора му поставих парче метал със същия диаметър, за да може да се захване в патронника и да се стегне леко... Бъц каналче, пръстенче и край.. Чукането изчезва.
Дори и да не се разглобяват фиксаторите за почистване и смазване, видимата подвижна част винаги трябва да е гресирана. Ако не е, това води до появата на по-големи радиални усилия върху пластмасовите пишки и леглата им, респективно до износването им. По моите има бяла грес и все още нямам ядове.
Проблема идва с времето, защото колкото и се смазва плъзгача, смазка до стените на фиксаторите не стига, получава се износване по цилиндричната част,а не челно.... Та рано или късно се разбиват. Мен лично варианта с О-пръстена по ме кефи.. Той винаги ще обира луфта, та дори и да се скъса някога, понеже не може да изпадне, прекалено тясно е.
Comment